Terkini

'Puas hati dapat burukkan nama Fathia lagi? Do you really want me to sue you for defamation?' - Fathia Latiff


Pelakon Nur Fathia Latiff meluahkan rasa bengangnya terhadap sebuah portal hiburan yang didakwa telah memburukkan namanya. 

Terdahulu, Fathia memuat naik tweet yang mengulas berita seorang penganggur didapati bersalah kerana merogol dan membunuh seorang suri rumah serta tertuduh dikenakan hukuman gantung.

Bagi Fathia, tertuduh sepatutnya diberi peluang kedua dan mengandaikan lelaki itu mungkin sudah berubah menjadi manusia yang berguna. 

"Tak boleh ke bagi dia second chance? Mana tau lepas ni dia berubah jadi orang yang lebih baik?

"Ini kes tiga tahun lepas. Semoga roh berada dalam keadaan yang tenang dan aman, Aminnn. 

"Tetapi mungkin dalam masa tiga tahu itu dia dah belajar menjadi manusia yang berguna," tulisnya. 


Tweet pelakon itu kemudian menjadi bahan siaran portal hiburan berkenaan dengan tajuk, "Tak boleh ke bagi perogol peluang kedua?" mengundang kemarahan pelakon berkenaan. 

"A very stupid statement from rotikaya! Siap letak inverted commas??? Adakah korang puas hati dapat burukkan nama fathia lagi @rotikaya?? 

"Do you really want me to sue you for defamation? Kenapa nak tukar ayat yang aku cakap???" tulisnya di Twitter yang kini telah ditetapkan ke mode private. 

About jus oren

Powered by Blogger.